A konyhában leggyakrabban használt edények egyike nem más, mint a lábas. Számos étel készülhet benne, legyen szó akár levesről, akár főételről. Könnyedén lehet főzni benne főzeléket is, vagy akár lekvárt. A zománcozott lábas egyenletes és kiváló hőelosztási képességgel rendelkezik, így az étel gyorsan készül el.

Mind az elektromos, mind a gáz és kerámialapos főzőlapon használható. Webáruházunkban nagyon sok ilyen típusú edény kapható, akár fedővel, akár fedő nélkül. Egyenes és ferde falú lábasok közül is bőven lehet válogatni, már csak attól függ, hogy mekkora űrtartamút szeretne vásárolni.

A zománcozott lábas rendszerint egyénileg megvásárolható, de akadnak olyan szettek is, amikben 3-4 edény és hozzá tartozó fedők is találhatók. Nagyon oda kell figyelni a zománcozott felület épségének megőrzésére, karcosodást okozó eszközzel nem szabad használni, ez érvényes a tisztítására is, vagyis a dörzsi mosogató szivacsot el kell felejteni. Hagyományos konyhai mosogatószerrel kell eltávolítani a rátapadt szennyeződéseket.

Print Friendly, PDF & Email