Ha valami különleges itókát vinne egy közelgő eseményre, akkor válogasson a „zöld tündér” néven ismert termékek közül! Bár ez a megnevezés csalóka, az abszint ugyanis már több különféle színben is kapható, de az biztos, hogy nem mindennapi jelenség lesz, ha ilyen italt tesz az ünnepi asztalra.

A 80%-os kék, zöld, piros, sárga vagy éppen fekete abszint már a megjelenésével is hozzá fog járulni a hangulat megalapozásához, de ha az emberek elkezdenek poharazgatni belőle, akkor már biztosan senki sem fog a sarokban szomorkodni. Ugyanis ez egy nagyon erős nedű, amit feketeüröm, ánizs és egyéb fűszerek keverékéből készítenek.

Hagyományosan hígítva és egy kockacukorral szokás fogyasztani, de elterjedt még többféle módszer is. Például az abszint meggyújtásának nemcsak az alkoholszint csökkentése lehet a célja, hanem látványelemként sem utolsó, ahogy ég a pohárban a különleges ital. Tehát, ha a hangulat fokozása a cél, akkor ezt is érdemes kipróbálni. A vendégek egészen biztosan el lesznek varázsolva.

Print Friendly, PDF & Email