A kertészkedés számos kihívás elé állítja a gazdákat, amelyeknek a megfelelő minőségű és mennyiségű termés elérése érdekében meg kell feleljenek. Ezért számos intézkedést kell meghozniuk, amelyek sok esetben meglehetősen költségesek lehetnek.

Az agroszövet, más néven geo textília felhasználási területe főleg a védelem és kényelem szempontjából hasznos. Alapvetően a földre terítve használják, mintegy védőréteget képezve az alatta és felette elterülő rétegek között. Tehát az agroszövet leterítésével megszabadulhatunk a nem kívánt gyomoktól illetve az egyéb kártevők feljutásától a növényzet gyökérzónájához, amit megrágva komoly pusztítást okozhatnak. A geo textília műanyag szálakból készült szövet, ami rugalmas és erős, ezzel pedig nagyon tartós.

Több évig is nagy biztonsággal használható a talajban és a talaj felszínén is. Ha nem szeretnénk sárban járni, akkor terítsünk agroszövet tekercseket a közlekedő területre! Az anyag vastagsága és szövés sűrűsége jelentősen meghatározza annak árát. A tekercsek UV állóak, így a napsugárzás sem tesz kárt benne.

Print Friendly, PDF & Email