Minden embernél előfordul, hogyha sokáig használ egy adott készüléket, sajnos bekövetkezik valamilyen probléma. Fontos tudni, hogy az okostelefonok egyik leggyengébb pontja az akku. Az akkumulátor csere bármennyire is vigyáz rá, idővel elkerülhetetlen lesz. Amikor már észleli, hogy gyakrabban merül a szokásosnál, akkor ideje megvizsgálni, illetve eldönteni, hogy szükség van beszerezni másikat.

Nem igényel különösebb szaktudást, hogy észrevegye a gondot. Ha a készülék hátlapja leszerelhető, akkor távolítsa el és nézze meg, hogy domborodik valahol vagy korrózió fedezhető fel rajta, esetleg zöld és fehér foltok láthatóak bármely területen. Amennyiben igen, akkor jöhet az akkumulátor csere!

Nem érdemes várni, hiszen senki sem szeretné, ha egy hibás, öreg darab végül a telefonba szivárogna. Azonban nem minden esetben lehet kivenni a kelléket, ilyenkor azt a módszert kell választani, hogy megfigyeli milyen gyorsan esik a töltési egység. Ha a szokottabbnál gyorsabban merül le, de nem tudja szétszedni a terméket, akkor akkumulátor csere miatt forduljon szakemberhez!

Print Friendly, PDF & Email