Családok Otthonteremtési Kedvezménye

Családok Otthonteremtési Kedvezménye

A Családok Otthonteremtési Kedvezménye nemcsak lakásvásárlásánál igényelhető, hanem akkor is, ha bővíteni vagy felújítani szeretnénk. Ha új ingatlant vásárolunk, akkor a vételár teljes összegéről számlát kell bemutatni. Ha építésről beszélünk, a CSOK akkor igényelhető, ha az építési engedélyt 6 hónappal azelőtt állították ki.

Bővítéskor az utólagos számlákat fogadják el. Új lakás mindenkinek jár, nemcsak házastársaknak, hanem élettársaknak és egyedülállóknak is. Nincs korhoz kötve, viszont a gyermekek számát mindig figyelembe kell venni.

A CSOK összege függ a gyermekek számától, a vásárolt ingatlan hasznos alapterületétől és annak energetikai besorolásától. Akinek már van egy lakástulajdona, az nem igényelheti a Családok Otthonteremtési Kedvezményét. Fontos megjegyezni, hogy az új lakásra jelzálog kerül tíz évig az állam javára. Ezen felül, elidegenítési és terhelési tilalom is kerül rá. A CSOK új lakásra százhúsz nappal azelőtt igényelhető, hogy a végleges adásvételi szerződés aláírását megejtettük volna.

Print Friendly, PDF & Email