Otthonaink komfortos légkörének kialakítása érdekében fontos a megfelelő fényviszonyok biztosítása is. A hangulatos fényerőt az E14 izzó is biztosíthatja, amely Retrofit kialakítást kapott. Ennek köszönhetően a már meglévő lámpák foglalatába is becsavarható, így feleslegessé válnak a régi izzók, amelyekkel csak probléma volt. Mindig gondot okozott a hagyományos villanykörték esetében a melegedés, ami előbb utóbb a végleg tönkretette ezeket. Azonban az E14 izzó a beépített elektronikájának köszönhetően nem melegszik. Igazi modern megoldás, amely jelen kéne legyen minden lakásban, hiszen napjainkban különösen fontossá vált az energiatakarékosság, aminek ilyen takarékos eszközökkel lehet eleget tenni.

Az E14 izzó ráadásul pontosan olyan dizájn kapott, mint egy hagyományos izzó. Innen kapta a Retrofit elnevezést, hiszen a hagyományos dizájnt új technológiával ötvözték, amely pontosan illeszkedik a manapság gyakran használatos foglalatokba. Ezért nem kell külön új csillárt vásárolni, hogyha felkeltette az érdeklődésünket az E14 izzó. Nem fog csalódást okozni és hamar bizonyossá válik, hogy ez egy jó befektetés volt.

Ugyanakkor, ha megnézzük a GU10 LED izzó tulajdonságait, akkor itt is hasonló előnyökről beszélhetünk, mint az előző esetében. Végre nem kell állandóan villanykörte után szaladgálni, mert kéthavonta valamelyik kiég. A GU10 LED izzó ezzel szemben éveken át nagyszerű koncentrált fénnyel fog világítani. A halogén izzókat minden tekintetben lekörözi, mivel nem melegszik fel annyira. Ennek köszönhető, hogy az ezekhez hozzárendelt foglalatok rendszerint kerámiából készültek, hogy bírják a hatalmas hőt, amit a halogének termelnek. Ezt a fajta LED izzót a gyártó hitelesítette 15.000 kapcsolásra, tehát elég nagy szám fog kijönni, hogyha kiszámoljuk hány hagyományos égőt képes kiváltani egyetlen LED izzó. Fel kell mérni, hogy milyen helyiségben szeretnénk ezeket használni, mert az is megválasztható, hogy milyen fokban árasszák el fénnyel az adott területet.

A GU10 LED izzó fényárnyalatai szintén kielégítik a felhasználói igényeket, mert sok esetben nem mindegy, hogy az adott helyiséget melegebb vagy hidegebb színárnyalatokkal világítjuk meg. Mind a kettőnek megvan a maga sajátos hangulata. Általában a hálószobákban a meleg fehér szokott előtérbe kerülni, hiszen az egy meghittebb helyiség a konyhánál, ahol szükség van a koncentrált hideg fehér fényre, hogy a mindennapi tevékenységek könnyedén végezhetőek legyenek. Bármelyiket is válasszuk, utána soha nem fogunk visszatérni a hagyományos izzók használatához.

Print Friendly, PDF & Email