Az elmúlt néhány évben egyre nagyobb teret hódítanak a légmentesen záródó ablakok és ajtók. Ezeknek nagy előnye, hogy jelentősen lecsökkentik a fűtésszámlát, de előidézhetnek gyakori vízlecsapódásokat. A benti meleg levegőben ugyanis több nedvesség gyűlik össze, ami ha eléri a relatív 60%-os tartalmat, akkor a hideg felületekre kicsapódik. Ezt hivatott megakadályozni a páramentesítő készülék vagy a rendszeres időközönkénti szellőztetés.

Ha ezeket mellőzzük, akkor gyorsan megjelenek az első penészfoltok, amik nem csak rosszul néznek ki, hanem komolyan veszélyeztetik az egészségünket. A páramentesítő készülék gyorsan érezteti a hatását, mert bekapcsolását követően már végzi is a dolgát. Csak úgy nyeli a felesleges nedvességet és a tartájában összegyűjti azt. Amennyiben valamiért elméretezzük és túl kicsit vásárolunk meg, akkor naponta többször is sort kell keríteni az ürítésre a kellő eredmény eléréséért.

A páramentesítő készülék egyik hátránya, hogy elég drága lehet. Ennek ellenére megéri a befektetést, mert csakis ilyen módon biztosítható a lakás légkörének kitűnő állapota. Ezen kicsit továbblépve, az aroma diffuzor előnyeit is kiaknázhatjuk. Megesik, hogy olykor alaposan túlhajtjuk magunkat a munkával és érezzük a lazításnak a hiányát. A probléma könnyedén orvosolható egy kis relaxálással, amiben az aroma diffuzor bizony hatékony társunkká válik. Vannak olyan változatok, amelyek amellett, hogy kivételes illatot nyújtanak, még LED világítással is fokozzák a nyugalmat és lágy hangot adnak magukból.

Ilyenkor már tényleg minden körülmény biztosított ahhoz, hogy elengedjük magunkat és élvezzük az élet apró örömeit, amilyen a pihenés. Az aroma diffuzor kialakításában is egyedi. A kerámia, fa és üveg kombináció kivételes látványt nyújt. Remekül beleillik a szoba stílusába. Egy gyors feltöltés és máris végzi a dolgát. Több órán keresztül garantálja a kívánt illatot. Éjszaka és nappal egyaránt élvezetet nyújt az aroma diffuzor. Rendeljük meg, próbáljuk ki és többet nem is akarunk majd nélküle élni! Alig várjuk majd, hogy ismét hazatérjünk és kicsit feltöltődjünk jóvoltából.

Print Friendly, PDF & Email