A leginkább elterjedt berendezések egyike, amelyik kényelmes, ráadásul takarékos is. A kondenzációs kazán működése közben, a rejtett hőt is kihasználja, hogy a hatásfokot fokozni tudja. Még azt is érdemes megemlíteni róla, hogy nagymértékben hozzájárul a környezettudatos életmód kialakításához. Nagyon egyszerű működési elven alapszik.

Arra a hőenergiára alapoz, ami a füstgázban található. A kondenzációs kazán tehát azáltal biztosít kiváló hatásfokot, hogy az elégetett gáz energiáját felhasználja. Legtöbb esetben falra szerelhető változatokkal találkozhat az üzletekben. Egyaránt alkalmasak fűtésre, illetve a használati meleg víz előállítására.

Az egyik legmodernebb technikának köszönhetően, nemcsak a hatásfoka tökéletes, hanem környezetkímélőnek is mondható. A kondenzációs kazán minden lényeges dolgot tud, ami elvárható, többek között multi-kaszkádvezérlés, számítógépes interfész, külső hőmérsékletszabályozás, magas hatékonyság, ventilátorvezérlés, zajtalan üzemmód.

Tökéletesen beilleszthető napkollektoros rendszerbe. A kondenzációs kazán háromféle vízmelegítési funkció beállítását teszi lehetővé, a vezérlésének köszönhetően. Ezt igény szerint állíthatja be. Költséghatékony lehetőséget biztosít minden háztartásnak. Érdemes erre a készülékre váltani, mert jelentős energia megtakarítást eredményezhet.

A kondenzációs kazán a legújabb generációt képviseli. Az utóbbi időben a készülék ára nagymértékben csökkent, így már vásárláskor megkezdheti a spórolást és hosszútávon megtérülő befektetésnek nevezhető. A pozitív tulajdonságait mindenképp tapasztalni fogja, már néhány héten belül.

Print Friendly, PDF & Email