Sajnos egyesek addig halogatják a szuvas fogak kezelését, hogy azok megmentéséhez már nem bizonyul elégségesnek egy szimpla tömés. Amikor túlságosan romlott, szuvas a fog, a foggyökér gyulladt és legrosszabb esetben gennyes is, akkor csakis a gyökérkezelés segíthet. A szakemberek ezért is érzik feladatuknak felhívni a páciensek figyelmét arra, hogy fogmosással, szájvízzel és fogselyemmel ezektől a problémáktól tartani nem kell.

Természetesen az évi legalább kétszeri kivizsgálás így is szükséges. Honnan tudhatja az ember, hogy a foggyökér okozza a kibírhatatlan fájdalmakat? A bajt jelezheti például a nagymértékű fogszuvasodás vagy már a fogak törése, repedése. Ezeken kívül gyakrabban fordul elő mondjuk a fájdalom meleg, hideg ételekre vagy harapásra, rágásra, illetve akármilyen nyomásra.

Ezek mellett sokan arra panaszkodnak, hogy éjszaka nem tudnak aludni, mert annyira fáj az érintett terület. Nem vitás, hogy ezen esetekben a foggyökér kezelés nem tűr halasztást, és csakis ez jelent biztos megoldást. A szakember annak érdekében, hogy a diagnózisban biztos legyen, a páciensek fogsoráról panoráma röntgen felvételt készít.

Ha nincs idő vagy lehetőség panoráma röntgen készítésére, marad az úgynevezett kisröntgenes opció.  Az Etele Dental magán szájsebészet Budapest városában ezen komoly szituációkban maximálisan rendelkezésre áll, hála annak a felkészült és professzionális csapatnak, amelyik számtalan ilyesfajta esetet oldott már meg.

A betegeket az ár mellett még érdekelni szokta az egész procedúra menete is. A magán szájsebészet Budapest központjában mindig elmondják a klienseknek, hogy a gyökérkezelés kivétel nélkül érzéstelenítésben történik, ezért a hiedelmekkel szemben, az esetek túlnyomó részében fájdalommentes az egész.

A fúrás miatt érezhet kellemetlenséget az ember, azonban ez elhanyagolható. Tudni kell, hogy érzéstelenítés nélkül nem is lehetne kibírni az egészet. Mivel a magán szájsebészet Budapest városában híres a kíméletes beavatkozásairól, megoldásairól és príma szolgáltatásairól, ezért ezt szívesen választják a betegek.

Print Friendly, PDF & Email