Ugyan a kicsik még nem tanulnak könyvekből és nem tudnak írni, olvasni, de ők is nap mint nap rengeteg új ismeretet szereznek, csak egy kicsit másképpen, mint az iskolások vagy a felnőttek. Számukra a játék a legfontosabb oktatás, ugyanis építőkockázás, autókázás vagy éppen babázás közben tesznek szert rengeteg olyan információra, amelyek hasznosak, sőt, elengedhetetlenek lesznek a jövőben.

Éppen ezért, a játékok ovisoknak kulcsszerepet töltenek be az életükben. Ezek nem csupán szórakoztató eszközök, illetve azok a holmik, amelyekkel a szülőket bosszantani lehet, ha szanaszét hagyják vagy egyszerre zenélnek, adnak ki különböző hangokat.

A játékok ovisoknak olyan összefüggéseket tanítanak meg, amelyekre nem is gondolnánk és a felnőttként is igencsak meg kellene gondolni, hogy miként lehetne ezeket elmagyarázni. A játékok ovisoknak ezt könnyűszerrel megoldják, hiszen a tapasztalás révén mutatják meg a kicsiknek, hogy mit, miért lehet vagy éppen miért nem. Válogassuk meg okosan, hogy mit adunk a kicsik kezébe!

Print Friendly, PDF & Email