Egy kozmetikum akkor lesz natúr, ha az megfelel bizonyos szigorú követelményeknek. Az ilyen típusú készítmények csak természetes alapanyagok felhasználásával készülhetnek. Illatanyagokat, olajokat tartalmazhatnak.

A natúr kozmetikumokat nem tesztelik állatokon és bizonyos állati eredetű alapanyagokat sem szabad felhasználni a készítésükhöz. A természetes kozmetikumok nem tartalmaznak kőolaj származékokat, vegyi anyagokat, konzerválószereket és különböző színezőanyagokat.

Az ásványi anyagok közül is meg van határozva, hogy mi az, amit tartalmazhat és mi az, amit nem. A természetes kozmetikumok génmanipulációtól mentesen készülnek. Nemcsak a kozmetikumok belsejére kell figyelni, hanem annak külsejére is, hiszen csomagolása csakis környezetbarát lehet. A legfontosabb alapanyagok a természetes kozmetikumok elkészítéséhez a pálmazsír, napraforgó olaj, kakaóvaj, körömvirágolaj, szőlőmag olaj. Növényi alkotórészek közé tartoznak a szirmok és az őrlemények. Természetes színezőket tartalmazhatnak, mint például a paprika, rózsaszirom, alga.

Print Friendly, PDF & Email