Hazánkban még mindig a különféle kazánok biztosítják a télen elengedhetetlen fűtést, amire bizony szükség is van, sokszor nem csak a nagy hideg beköszöntével, de ősszel és tavasszal is. Mivel a kombi kazánok azzal a hátránnyal rendelkeznek, hogy a meleg vizet az átfolyó rendszerben állítják elő, szükséges az indirekt tároló alkalmazása, megléte, amivel ezt a gondot végleg ki lehet küszöbölni.

Senki sem kedveli, hogy a meleg víz hozam korlátozott, főleg akkor, amikor az ember hazajön egy fárasztó nap után, és csak arra vágyik, hogy egy kellemes, nyugtató fürdőt vegyen. Ezért is nélkülözhetetlen az indirekt tároló. Számos típusa van ennek, és mindegyiknek a közös adottsága, hogy megfelelő méretű beépített csőkígyóval bírnak. Ezen eszköznek a végpontjaira csatlakoztatható a kazán.

A készülék segítségével a víz a megfelelő felülettel rendelkező csőkígyó falán keresztül indirekt módon melegszik fel a tárolóban. Napjainkban már rengeteg kazán kapható az indirekt tároló komponenssel, ami teljesen érthető. A megbízhatóság érdekében ez nem hiányozhat.

Print Friendly, PDF & Email