A munkaerő piacon való hatékony részvétel és megmaradás sok szakmában folyamatos képzést, továbbképzést igényel. A gazdaság folyamatos növekedése érdekében, elengedhetetlen a termelés és értékesítés fokozása. Ezzel a fogyasztási hajlandóság emelkedése is következik. A munkanélküliség csökkentése, az alacsony végzettségű emberek felzárkóztatása a cél. Ezért állami szinten irányított folyamatok szükségesek, amelyek között, az országos szinten több mint 2500 OKJ tanfolyam jelentős szerepet tölt be a képzések, átképzések lebonyolításában.

A melyiksuli.hu weboldal országos adatbázis portál, amelyik kategorizáltan gyűjti össze az országban folyamatosan induló több mint 2500 OKJ tanfolyam teljes információs adatbázisát. Az oldalra látogatva bárki megtalálhatja a számára fontos tanfolyamot, akár csak a továbbképzés szintjén, de az átképzést is és az új szakmáját megtanulva, erre alapozhatja a jövőbeni karrierjét. Legyen Ön is újra diák és üljön be az iskolapadba! Ha érez affinitást bármelyik itt található szakma iránt, most érdemes belevágni, hiszen soha nem látott kedvezmények várják. A több mint 2500 OKJ tanfolyam között meglehetősen nehéz a keresés.

Ezt megkönnyítendő, a rendszer szűrőkkel van ellátva, aminek alapján könnyedén keresgélhet a lakhelye vagy az adott tanfolyam megnevezése szerint. Kategóriákba szedve kereshet: felnőtt- vagy főiskolai képzés, esetleg szakmai továbbképzés, de informatikai és egészségügyi kategóriák közül is választhat. Ekkora adatbázisból nyilvánvalóan látszik, hogy reális a több mint 2500 OKJ tanfolyam indítása. Igazság szerint van is rájuk igény. Ezt lehet pozitívan és negatívan is értelmezni, hiszen azzal, hogy igény van átképzésekre, ez azt jelenti, hogy sok ember nem megfelelő végzettséggel rendelkezik, az aktuális munkaerő piaci igényekhez mérten.

Más szemszögből nézve, a több mint 2500 OKJ tanfolyam folyamatos működést biztosít a képzést végző intézményeknek, így megélhetést adnak az oktatóknak és közvetve a jelentkezők is könnyebben találnak majd munkát, ami szintén megélhetést garantál. Tehát, alapvetően jó dolog a tanulás, még akkor is, ha nehezen szánja rá magát az adott jelentkező. A több mint 2500 OKJ tanfolyam az Országos Közoktatási Jegyzékben szereplő szakmai és gyakorlati elvárásoknak megfelelően kerül lebonyolításra, aminek alapján a sikeres vizsgázók az országban bármelyik munkaadónak elfogadott képesítést garantál. Így biztosan el tudnak majd helyezkedni. Érdemes olyan tanfolyamot elvégezni, amire az adott lakóhely szerinti munkaerő piac igényt tart, erre pedig ott van a több mint 2500 OKJ tanfolyam.

Print Friendly, PDF & Email