Érdemes tisztelegni a magyar tudósok előtt, hiszen rengeteg találmányt köszönhetünk nekik, az elmúlt évszázadokban a magyar szakemberek számtalan olyan dolgot adtak a világnak, amelyet még ma is használhatunk, vagy korszakalkotó volt a maga idején. Azonban a golyóstollról, C-vitaminról, Béres-cseppről mindenki hallott, érdemes szót ejteni a modern találmányokról és ötletekről is, hiszen a közelmúltban is rengeteg ilyen született. A Modulo egy kiváló városi autóbusz, amelyen több a hely, mint az eddig megszokott buszokon, kevesebb energiát fogyaszt, de még kényelmes is.

Az elektromos energiával működő jármű a jelenleg használt üzemanyagformákkal is működtethető. Egy feltöltéssel 100 km-t haladhat, megreformálhatja a tömegközlekedést. A Moveo egy olyan robogó, amely esetében nem kell félni a lopástól, nem kell láncon törni a fejünket, hiszen összehajtható és kézitáskaként hordható, mikor már nem motorozunk. Hihetetlenül könnyű, csupán 25 kg, azonban még ezt a súlyt sem kell teljesen cipelni, hiszen ugyanúgy húzható, mint a görgős utazótáskák. Konnektorról feltölthető, egy feltöltéssel pedig kb. 40-45 km-t lehet vele megtenni, 2015 tavaszán pedig a tömeggyártása is elindulhat.

Számos szempontból innovatív, az egyre kevesebb parkolóhely szempontjából is fontos, hiszen nem kell sehová leparkolni, de a környezetet sem szennyezi, ahogyan az üzemanyaggal működő típusok teszik. A Zöld Sziget is hihetetlenül fontos találmány, hiszen a Budapestre érkező hajókat szolgálja ki és a hajókon keletkező szemeteket gyűjti össze, amelyek ártalmasak a környezetre. A Duna szennyezése jelentős módon csökkenthető az egyedülálló találmány által.

Print Friendly, PDF & Email