A magyar nép mindig is híres volt az innovatívságáról, kreativitásáról, évről évre jelennek meg olyan találmányok, amelyek nemzetközi szinten is szenzációként hatnak. A legjobb modern magyar találmányok listájáról nem maradhat ki az UniQball gömbfej, amely a fotózás szempontjából rendelkezik fontos, újító szereppel. A magyar természetfotósok által készített állványfej, amelyet a világon mindenhol nagyra értékelnek fotós berkekben, minden eddiginél nagyobb vízszintezési függetlenséget biztosít a fotósnak. Ezt az érdekességet Kármán Balázs, Novák László és Karai Csaba fejlesztette ki.

 

Fejes József egy magyar programozó, akinek a projektje bejárta a világsajtót és nemcsak az átlagember csodálja meg az általa készített programot, hanem a szakterületén is emelik a kalapokat előtte. Egy versenyre készítette a szoftvert, amelyben minden pixel teljesen más színű, a 16,8 millió különböző színből pedig zseniális színkavalkádot állított elő, amelyet „szivárványfüst” néven emlegetnek. A Radosza-gyűrű a Rubik-kocka méltó utódja lehet, hiszen egy kiváló oktatóeszköz és logikai játék egyben, ezen a területen Rubik Ernő világhírű találmánya óta nem volt ennyire népszerű magyar találmány.

 

A Radosza Sándor által kifejlesztett találmány több szempontból is kiváló, hiszen nemcsak érdekes logikai játék, hanem térbeli képességfejlesztő, valamint kiváló taneszköz is egyben. Három verzió létezik belőle, egyik az óvodásoknak, a másik kettő pedig az iskolásoknak készült, egyik betűket, a másik kettő számokat tartalmaz. Számos készséget fejleszt, így már a világ rengeteg iskolájában használják előszeretettel a Radosza-gyűrűt.

Print Friendly, PDF & Email