Tapasztaltok szerint az emberek nagy százaléka megfogadja a szakemberek tanácsát, és elkezdik a jobb minőségű kutya tápokat adni kedvencének, aztán néha kényelmi, néha anyagi okok miatt sajnos elkezdik az olcsóbb árfekvésű kutyatápokat adni a kutyának. Érdekes, mert én például a pacsizoo.hu webáruházból rendelek évek óta jó áron és kényelmesen, és semmi nem vitt rá arra, hogy a hiperbe menjek helyette olcsó kutyakajákért.

Az olcsó tápok rossz hatása nem azonnal jelentkezik – mert az allergia vagy táplálék intolerancia nem mindig jelentkezik azonnal -, de van, amikor hónapok vagy évek múlva szembesülnek ezzel a gazdák. Hiába örülünk, hogy olcsóbb táppal etethetjük a kutyát, és az sem baj elsőre, hogy eleve többet kell belőle adni – mert bizony az emberek nem mindig számolnak utána -, de aztán ha utána nézünk, tényleg az derül ki, hogy szinte fillérre pontosan ugyanazért a pénzért lehet jóval komolyabb minőséget adni! A Pacsizoo.hu állateledel webáruház a napi etetési költséget is feltünteti, úgyhogy egy kis osztás-szorzás és megvan az eredmény.

A pacsizoo-nál valóban nagyker áron juthatunk hozzá kedvenceink legjobb kutyatápjaihoz és felszerelésekhez is!
Sokan azért nem etetnek táppal, mert azt gondolják, a kutyának nem feltétlen jelent élvezetet ugyanazoknak a tápszemcséknek a látványa és kulináris élvezetet szeretnének nyújtani. Váltogatni lehet, de a kutya alapvetően monodiétás állat, ami azt jelenti, hogy egész életében ugyanazon a tápízen el van, hiszen a természetben a farkasnak is egész életében ugyanazzal a 2-3 zsákmányállata van és soha nem reklamál emiatt, hanem ragyogóan éli az életét.

De ha ez az igény, akkor természetesen már erre is van lehetőség. Van egy csomó olyan táp – láttam már a Pacsizoo-nál is, amely nem tartalmaz baromfifehérjét, de például van nyúl, atlanti-óceáni lazac, újzélandi bárány, sőt már megjelent a strucchúst tartalmazó eledel is a piacon. Az utóbbi elég szerencsés, mert eddig nincs tudomásunk arról, hogy azzal szemben allergiás reakció merült volna fel.

Print Friendly, PDF & Email