A csípőprotézis műtét ár és ami mögötte van

A csípőprotézis műtét ár és ami mögötte van

Többféle csípőprotézis beavatkozás létezik. A legfejlettebb technológia ma már mindenképp a digitális műtéti tervezést, mozgásanalízis alapú technológiát és az izomátvágás nélküli csípőprotézis operációt támogatja. A csípőprotézis műtét ár is eszerint alakul. Első ránézésre meghökkentők lehetnek a több milliós költségek, de a nívós magánellátásban végzett csípőműtétek esetében, valamint a szolgáltatás minőségét tekintve, már más lecsengése van.

A hivatalos adatok szerint, ma Magyarországon egy csípőprotézis beültetés átlagos tervezett várakozási ideje 461 nap, a várakozók száma pedig 6574 fő. Ha a magánellátást választja, Ön az állapotának megfelelően, előre egyeztetett időpontban, az állami betegellátásban ellátottakhoz képest nagyságrendekkel gyorsabban juthat új csípőhöz és térhet vissza a normál mindennapi életbe.

Ráadásul, az ortopéd sebészek által még ma is leggyakrabban választott oldalsó feltárásból végzett csípőprotézis műtéttel ellentétben, amennyiben jelentős mértékű csípő deformitás nem áll fenn, az új csípőjét elülső feltárásból, izomátvágás nélküli operáció során kaphatja meg.

Nézzük, Ön mit nyerhet egy izomátvágás nélkül végzett beavatkozással vagy a 4D műtéti tervezéssel, ami szintén elérhető, amennyiben a magánellátás mellett dönt. A csípőprotézis műtét ár a magánellátásban bizonyos szempontból komoly anyagi teher, ugyanakkor rendkívüli előnyöket teremt Önnek.

Az izomátvágás nélküli technika ugyanis lehetővé teszi, hogy a csípőprotézis beültetés során a csípő körüli izmok és inak épek maradjanak. Kisebb a műtéti heg, tehát kevesebb a műtét utáni fájdalom és a kíméletesebb műtéti technika következtében az izmok és inak megőrzik az eredeti funkciójukat, tehát a beavatkozás után nem marad vissza sántítás vagy fájdalom, stabilabb és jobban terhelhető lesz az ízület, a ficam esélye mindössze 0,5%.

Ez rövidebb kórházi tartózkodást tesz szükségessé és felgyorsítja a felépülési időt. További előnyök: kisebb és esztétikusabb a műtéti heg, kevesebb a műtéti vérvesztés, a műtét után nincs szükség korlátozásokra, szinte már azonnal ülhet, keresztezheti a lábait, néhány nappal a műtétet követően pedig már vezethet is.

Ha mindez a 4D mozgásanalízis alapján végzett műtéti tervezéssel is kiegészül, akkor megvalósul a teljes mértékben egyénre szabott és lehető legpontosabb végtaghossz, illetve protézis pozíció beállítás, a csontsűrűség meghatározás és a protézis tökéletes méretre szabása, valamint fokozódik a protézis élettartamát csökkentő problémák kiküszöbölése is.

A csípőprotézis műtét ár a műtéttel kapcsolatos összes díjat tartalmazza az altatóorvos és nővérek díjazásától, a kórházi tartózkodás és anyaghasználat költségein át, a kontroll vizsgálat díjáig. Nem tartalmazza azonban a műtéti előtti kivizsgálás és az orvosilag indokolatlanul meghosszabbított kórházi tartózkodás díjait.

Author Image
seditor