A hálózati patch kábel jellemzői

A hálózati patch kábel jellemzői

A hálózati kábel fő funkciója, hogy elősegítse a számítógépek csatlakozását és az adatok cseréjét a hálózatban. A hálózati patch kábel a helyi számítógépes hálózatok kiépítésére szolgál, valamint az internet bevezetésére a különböző lakó- és kereskedelmi épületekben. Másik fő funkciója a számítógépek csatlakoztatása olyan kiegészítő eszközökkel, mint a router és a kapcsolók.

A patch kábel mindkét végén szükségszerűen a megfelelő eszközökkel kompatibilis csatlakozók találhatóak. Manapság már minden vállalat, vállalkozás vagy kisméretű iroda strukturált kábelrendszert használ. A patch kábel a strukturált kábelrendszer egyik leggyakrabban használt összetevője, ami többcsatornás vezetékből áll, ami mindkét oldalon csatlakozik.

Ezek különböző színekben készülnek, ami megkönnyíti a működést és csökkenti a problémás területek hibáinak felszámolásához szükséges időt. Vannak olyan típusú kábelek, amelyeket telefonos hálózatokhoz használnak, míg más patch kábeleket, amint korábban említettük, routerek, kapcsolók és egyéb eszközök csatlakoztatására.

Ezek besorolása különböző paraméterek és jellemzők szerint alakul, de leggyakrabban a méretük szerint vannak osztályozva. A szabványos méretek 5; 4; 2; 1,5 1 és 0,5 méter. A nem szabványos méretű vezetékek pedig rendelésre készülnek. Más esetekben ezeket a huzalokat a csatlakozó típusa alapján különböztetik meg. A számítógépes hálózatokban szinte mindig használnak öntött patch kábeleket. A különbség az, hogy ezek végein műanyag sapkák vannak, amelyek a kábelre forraszthatóak.

Print Friendly, PDF & Email
Author Image
admin