A konyak eredettvédet borpárlat

A konyak eredettvédet borpárlat

A legtöbben már kóstoltuk ezt az ital. Legalábbis a legtöbbünknek már volt dolga valami ehhez hasonlóval. Nem mindegy, hogy konyak vagy brandy kerül a pohárba.

Egy vakteszt alapján szinte biztosan nem fogjuk kitalálni, hogy melyik egyik és melyik a másik. Azért ennyire nehéz megkülönböztetni ezt a két borpárlatot, mivel nagyon hasonló az ízük és az elkészítési módjuk is szinte teljesen megegyezik. A konyakok kizárólag a francia Cognac település régiójából származhatnak, míg a brandy lehet görög, akárcsak a Metaxa.

A minőséget csillagokkal jelölik. Ez alapján azt hihetnénk, hogy könnyű különbséget tenni a minőségi és az olcsó utánzatok között, de csak úgy, mint más esetben, a helyzet mégsem ennyire egyszerű.

A csillagozásra nem vonatkozik semmilyen szabályozás. Ezért bármelyik gyártó teleaggathatja a saját változatát és ez alapján azt feltételezhetjük, hogy valóban egy prémium konyakkal van dolgunk. Ha nem szeretnénk mellélőni, akkor vásároljunk megbízható forrásból, mint az idrinks.hu webáruház! Itt rengeteg változatát kóstolhatjuk meg ennek a remek italnak.

Author Image
admin