A levendula illóolaj nyugtató hatású

A levendula illóolaj nyugtató hatású

Sajnos, napjainkban egyre többet vagyunk kitéve a stressznek. Elég nehéz elkerülni a szorongást, valamint az aggódást, hiszen több területen is meg kell felelni. Annak érdekében, hogy szellemileg és fizikailag is kiegyensúlyozott legyen, javasolt a levendula illóolaj használata.

Közismert ennek a növénynek a nyugtató hatása, ami rendkívül jó hatással van a szervezetre. Elég mindössze a kellemes illatára gondolni vagy mesés színére és máris jobban érzi magát az illető. Ezért is használják temérdek kozmetikai cikkben, hiszen a bőrre is ugyanolyan nyugtató hatása van.

A levendula illóolaj külön is megvásárolható, ezért úgy alkalmazhatja azt, ahogy csak szeretné. Bármilyen bőrápoló olajba csepegtethet egy keveset, majd felviheti az adott bőrfelületre. Remek választás a pattanásos bőr kezelésére, ugyanis kiválóan nyugtatja azt.

Legyen szó aknéról, ekcémáról vagy egyéb irritációról, a levendula illóolaj kellően végzi a feladatát. Mindössze megfelelően kell tudni alkalmazni. Sőt, még az álmatlan éjszakákra is felhasználhatja, hiszen az illata hozzájárul a könnyed és pihentető alváshoz.

Mivel már kisebb dózisban is elegendő, elég egy apró üveget venni belőle, ami egyáltalán nem nagy kiadás. A fahéj illóolaj szintén megtalálható az üzletekben és kifejezetten a közkedvelt termékek közé tartozik. Karácsonykor például lehetetlen nem beszerezni, hiszen a hangulat megteremtéséhez elengedhetetlen.

Nem is gondolná, de fertőtlenítő szerepe van, továbbá remek választás, amikor úgy érzi az illető, hogy hamarosan megbetegszik. A fahéj illóolaj serkenti a bőrnek a vérkeringését, ezért nem meglepő, hogy a kozmetikai cikkeknél is előszeretettel alkalmazzák. Magának az illóolajnak antibakteriális hatása van, ezért megéri kipróbálni, főleg a téli időszakban.

Nemcsak a kellemes hangulatot fogja megteremteni, hanem még az influenzát is megelőzi. A légúti megbetegedéseknél is kifejti előnyeit. A fahéj illóolaj egyáltalán nem nagy költség. Ezért egy próbát mindenképpen megér, hogy kellemesen töltse el a téli hónapokat.

Print Friendly, PDF & Email
Author Image
admin