Calvados, a normandiai párlat

Calvados, a normandiai párlat

Rengetegféle szeszesital létezik a nagyvilágban. A legpopulárisabbakkal nyilván Magyarországon is találkozott már valamilyen formában a lakosság többsége, de például a Calvados név már nem cseng mindenkinek feltétlenül olyan ismerősen.

Ezt a speciális italfőzetet normandiai almaborból állítják elő, emiatt az íze is leginkább erre a gyümölcsfajtára hajaz. Többféle variációja létezik, így a savanyú, keserű és édesebb ízekben is kapható ez a termék.

Általában 40 százalék körülire szokták hagyni az alkoholtartalmát, tehát egyértelműen röviditalnak számít a Calvados. A premiumitalnagyker.hu online áruházban több mint 40 féle ilyen ínyencséget lehet megvásárolni.

A kiszerelések eltérőek, viszont sohasem a palack nagyságán kell lennie a hangsúlynak, hanem a nedű minőségén. Márpedig az utóbbi a terítéken lévő Calvados készítményeknél kivétel nélkül adva van. Az olyan egyéb jellemzőknek a meghatározása pedig, mint a szín és az aroma, már csak a vevő igényén múlik, ami egyénenként különböző és ez így is van rendjén.

Author Image
admin