Egy jó Johnnie Walker aranyat ér

Egy jó Johnnie Walker aranyat ér

Az italokról szóló egyik cikkükben már említettük a marketingeszközök kiemelt jelentőségét, amennyiben azt vizsgálnánk, hogy vajon miért lényegesen ismertebb az egyik termék, mint a másik. A Johnnie Walker tökéletes példa arra vonatkozóan, hogy szemléltessük, az alkoholos italok esetében sem csupán az alapanyagok és aromák szerencsés összjátéka játszik kulcsfontosságú szerepet abban, hogy egy termék világhírűvé váljon.

Az említett, Skóciából eredeztethető Johnnie Walker ugyanis már több mint két évszázados múltra tekint vissza és ha szabad ezt állítani, talán nem túlzás azt mondani, hogy évről-évre erősödik a piacon betöltött pozíciója.

Jellegzetes szögletes üvegének köszönhetően, mindenki messziről felismerte már régen is a boltok polcain, habár mint a másolás gyakran bevett eszköz, néhány más márka is lekoppintotta ezt a kezdetben egyedinek mondható jegyet. Ma már a Johnnie Walker ebben nem tűnik ki, de az biztos, hogy még mindig fogalom az alkoholos italok piacán és ez nagy eséllyel így is marad.

Print Friendly, PDF & Email
Author Image
admin