Fájdalommentes nevelés az elektromos nyakörvvel

Fájdalommentes nevelés az elektromos nyakörvvel

Számos szerkezet fellelhető a piacon, amelyek a kutyák kiképzését segítik. Az elektromos nyakörv fájdalommentes eljárás a tanításhoz. A nevelésük során, szinte elengedhetetlen lenne a fizikai fegyelmezés, de ezen eszköz használata mellett elhagyható, így teljes mértékben fájdalommentesnek mondható. A megfelelő apparátus kiválasztásától függ, hogy milyen hatással van rá.

Fontos az ideális hatótávolság kijelölése, például vadászoknál ajánlott a nagyobb, de akik dombos vidéken akarják használni, nekik érdemes rövidebb hatósugarat választani a kihasználhatóság érdekében. Sok veszélytől megóvhatja a kedvencét az elektromos nyakörv által.

Például megakadályozhatja, hogy kiszaladjon az autók elé vagy egy macska után fusson sétáltatás közben. A legpraktikusabb az olyan készülék kiválasztása, amelyiknél a különböző funkciókhoz más-más gomb tartozik, így a reakció gyorsabb lehet. Ezek a jelzési módok az elektromos nyakörvön a hang, rezgés vagy az impulzus lehetnek, amelyeket a legtöbb esetben külön-külön lehet állítani, a helyzethez és az eb temperamentumához igazítva.

Print Friendly, PDF & Email
Author Image
admin