Fejlesztő játékok felnőtteknek is

Fejlesztő játékok felnőtteknek is

A képességek, készségek és a gondolkodás fejlődése nem áll meg akkor, amikor elhagyja a diák az iskolapadot, hanem akkor kezdődik meg mindazoknak a megszerzett ismereteknek a beillesztése a mindennapokba, ami a fejlődésnek egy igazán magas szintje.

Viszont a felnőtt sem felejtette el, hogy milyen jó is volt játszani. Ezért sokszor az ők polcain is megtalálhatóak egyes fejlesztő játékok. Felnőttként az ember egyre inkább tisztába kezd kerülni azzal, hogy milyen területen vannak gyengeségei, illetve mely területek fejlesztésére kellene jobban odafigyelnie.

Ezért is sokkal célzottabban válogathat a fejlesztő játékok között. Vannak például célzottan felnőtteknek szóló idegen nyelvű tanulókártyák, amelyekkel élményszerűen sajátítható el egy adott nyelv alapszókincse.

Emellett bármely játék segíti az összpontosítás erősítését, mivel olyan feladattal állítja szembe a játékost, amely a gondolkodása célzott irányítását követeli meg. Gondoljon ilyenkor például bármely kártyajátékra vagy stratégiai játékra, ez mindegyikre igaz. A fejlesztő játékok ezáltal a felnőtt mindennapi sikerességét támogatják.

Author Image
admin