Huawei okostelefon kiugró kamerával

Huawei okostelefon kiugró kamerával

Hajdanán voltak a bőröndméretű telefonok, később már zsebre tehető készülékek jelentek meg. Ma leginkább egy jelentősen meghízott bankkártyaként lehetne leírni a formájukat, méretüket, ami végső soron egy mini képernyőkén funkcionál. Eleinte csak a hátlapon, később aztán az okosmobil előlapján is megjelentek a kamerák.

Vannak gyártók, akik szerint az előlapon nincs jó helyen. Új Huawei okostelefon kapható úgynevezett pop up kamerával. Ahogyan nőtt a telefonok kijelzője, úgy kezdett egyre kisebb lenni a körülötte lévő káva mérete. Végül annyira apróra tervezték ezt a mérnökök, hogy nem maradt más megoldás, a képernyőbe bele kellett „lógatni” az előlapi kamerát.

Az iPhone-oknál jelent meg az első ilyen megoldás, amit notch-nak hívnak. Nem kellett sok, a többi gyártó is átvette ezt a megoldást, ilyen-olyan formában. Sokan megbékéltek ezzel a kialakítással, másoknak kevésbé tetszik. Utóbbiaknak örömfaktor, hogy a Huawei okostelefon némelyikének esetében, a készülék tetejéről ugrik elő a kamera, ha szükség van rá.

Print Friendly, PDF & Email
Author Image
admin