Igazi remekmű a Miss Dior parfüm

Igazi remekmű a Miss Dior parfüm

Kölni, aminek egyedi története van. A Miss Dior parfüm az első illat Christian Dior-tól, ami 1947-ben jelent meg. A márka első ruházati kollekciójával egy időben mutatták be, így a ruhatervezés és az illatszer története ugyanabban az időben kezdődött.

Maga Christian Dior volt az illat alapkoncepciójának megálmodója és bár a kiemelkedő aromákat a parfümkészítők találják ki és keverik össze, a tervező a létrehozását egészen a megjelenéséig felügyelte. Ennek sok szempontból forradalmi jelentősége volt. Az összetevők ezen választékát korábban még sohasem ötvözték.

A Miss Dior parfümöt az alkotó az ismerős divatmodelleken, rokonokon és még a takarítónőkön is tesztelte, mégis többnyire negatív értékeléseket kapott. Ennek ellenére a tervező ragaszkodott az igazához,és a Miss Dior parfüm bekerült az illatszer sorozatba, most pedig, több mint 70 évvel ezután, az egyik legnépszerűbb darabja a divatház illatainak. Az első rajongók között szerepel Grace Kelly, Marlene Dietrich, Ava Gardner és Margaret hercegnő is.

Print Friendly, PDF & Email
Author Image
admin