Jó megközelítés a kombinált betörésvédelem

Jó megközelítés a kombinált betörésvédelem

Régen volt már, amikor lényegében semmije sem volt egy-egy embernek a gyűjtögetett növényi táplálékon, illetve az elejtett vadakon kívül. Később törzsi közösségekben éltünk, majd folyamatosan egyre nagyobb igény lett a magánvagyonra, illetve a betörésvédelem biztosítására. Bár manapság kezd visszatérni a közösségi tulajdon szellemisége, a 21. században evidencia, hogy egy-egy ember birtokol és használ dolgokat.

Akár saját házról, akár lakásról van szó, kiemelten fontos tehát a betörésvédelem. Beszélhetünk mechanikus, illetve elektronikus védelmi megoldásokról. Előbbi kategóriába sorolható minden olyan eszköz, ami fizikailag korlátozza az illetéktelen behatolást.

A kerítés, a kapu, a biztonsági rácsok alapnak tekinthetők, amiket kiegészítenek a biztonsági védelemmel ellátott nyílászárók. Ezek nehezítik a betörő dolgát, de a teljes védelemhez célszerű csatasorba állítani az elektronikus megoldásokat is. Idesorolható a riasztó berendezés, ami lehet vezetékes vagy modern, vezeték nélküli kialakítású, továbbá a betörésvédelem miatt felszerelt kamerarendszer, aminél helyi és távoli elérés is megoldható.

Print Friendly, PDF & Email
Author Image
admin