Kopás- és korrózióálló lineáris csapágy

Kopás- és korrózióálló lineáris csapágy

A tengelyirányú mozgatás szempontjából kitűnő csapágyakra van szükség. Az ilyen gépelemek miatt, a munkának egyetlen pillanatra sem kell leállnia. A gépiparban fontos szerep jut a lineáris csapágy különféle változatainak.

Ezek a kiváló alkatrészek remek ár-érték aránnyal rendelkeznek és hosszú élettartammal bírnak. A kisebb szerszámgépektől kezdve, egészen az ipari méretű szerkezetekig mindenhol felhasználhatóak, hogyha a forgó alkatrészek alátámasztására van szükség.

Ezáltal az ellenállás a lehető legkisebbre csökkenthető, míg a vezetés annál pontosabb lesz. Kifejezetten költséghatékony megoldás, mert egyszerű előállítani, karbantartani és lecserélni.

Csomagológépekben, mérőműszerekben és orvosi berendezésekben is gyakran alkalmazzák a lineáris csapágyakat. A megfelelő változat kiválasztása függ attól, hogy a későbbiekben mekkora erőhatásnak lesz kitéve a lineáris csapágy. Minél hosszabb élettartammal rendelkezik, annál jobb minőségről beszélünk. Egy jó példánynak kiváló kopásállósággal kell rendelkeznie.

Print Friendly, PDF & Email
Author Image
admin