Mit kell tudni az ütvefúróról?

Mit kell tudni az ütvefúróról?

A működési funkciójukat tekintve a fúrókalapácsokból is többféle létezik. A sokoldalúságából adódóan kedvelt ütvefúró általában 3 funkcióval bír: fúrás, ütés és ütve fúrás.
A hatékonyságát az biztosítja, hogy a masina a fúrás közben ütő mozgást végez köszönhetően a körmöstárcsás ütőműnek. Minél magasabb a fordulatszám, annál nagyobb az ütésszám és egyben az energia is. A sima fúrógép esetében a pneumatikus fúrókalapács ütés nagyságánál sokkal kisebb az ütési energia.
Az ütvefúró fontos jellemzője a fordulatszám: ahogy ez növekszik, úgy nő az ütési energia is. Azonban a fokozott hőtermelés miatt, a beton fúrásakor sajnos hamar eléghet a fúrószár hegye.
A szerkezet óriási teljesítménye lehetővé teszi a legkeményebb betonfal átfúrását is. A mechanikus váltómű, a fordulatszabályozás, a nyomatékszabályozó elektronika, a jobbra-balra forgás és az ütve fúrás ki-be kapcsolás igencsak sokoldalú felhasználást tesz lehetővé. Számtalan típusú ütvefúró megvásárolható a hazai Szerszám Oázis internetes boltban, ahol az árak jutányosak és a magas színvonal adott.

 

Author Image
admin