Nagyon hasznosak a fejlesztő játékok

Felnőtt fejjel úgy tűnhet, hogy a kicsik játéka csupán egyszerű szórakozás. Ám, ez korántsem van így. Abban a korban nekik még minden új és ennek kapcsán minden a fejlődésüket szolgálja.

Ekkor fedezik fel az őket körülölelő világot. Napról-napra fejlődnek az érzékszerveik és a motorikus készségek is ekkor kezdenek el kialakulni. A fejlesztő játékok mindezekben nagy segítséget nyújtanak. Szórakoztatva tanítanak, némelyek gondolkodásra késztetnek.

Megtanítják megtalálni az összefüggéseket a dolgok között. A fejlesztő játékok egyik legnépszerűbb változata a formaberakó. Az építőkockák teljesen hétköznapinak számítanak, mégis rendkívül különlegesek,

hogyha a fejlesztő játékok szempontjából vizsgáljuk ezeket. Biztos kezek szükségesek, ahhoz, hogy elkészüljön egy építmény, különben összedől. Minél többször próbálják a kicsik egymásra pakolni az elemeket, annál jobban fejlődik a kézügyességük. A fejlesztő játékok kategóriájában szintén közkedveltnek számítanak a színező készletek és a különféle kirakósok is.

Author Image
admin