Sierra Tequila – Mexikó igazi íze!

Sierra Tequila – Mexikó igazi íze!

Ebben az italban minden benne van, amire olyan büszkék Mexikóban. Bár innen oly távolinak tűnik ez a temperamentumos ország, a Sierra Tequila ízlelgetésével sokkal közelebb érezhetjük magunkhoz.

De mi teszi olyan különlegessé? Elsősorban az eredetvédettsége és a tisztasága, ami a különleges kék agávénak köszönhető. Az elkészítése közben a főzőmesterek nagy figyelmet fordítanak arra, hogy kizárólag minőségi alapanyagok felhasználásával készüljön el a Sierra Tequila minden cseppje.

Ennek a gondoskodó odafigyelésnek meglett az eredménye, hiszen 2008-ban az ital elnyerte a “PREMIO MAYAHUEL 2008” kitüntetést, a legrangosabb mexikói tequila versenyen, ami igen szép eredménynek számít, figyelembe véve az ellenfelek listáját. Sokan tévesen kaktuszpálinkaként emlegetik, viszont a szúrós növényhez semmi köze.

A legenda szerint több mint egy évezreddel ezelőtt, villámcsapás hasította szét egy kék agávét, amiben a tejszerű folyadék a forróság hatására erjedni kezdett. A leginkább zamatosnak tartott változat a Sierra Tequilák között a Milenario Anejo, a 4 éven át tartó tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően.

Author Image
seditor