Tévhitek a kábel TV erősítővel kapcsolatban

Tévhitek a kábel TV erősítővel kapcsolatban

Borzasztóan idegesítő, amikor fizetünk egy szolgáltatásért, ám azt bizonyos körülmények miatt nem tudjuk maximálisan kiélvezni. A tévénézés akkor számít kellemes kikapcsolódásnak, hogyha kristálytiszta a képminőség és a hang is tökéletesen érthető. A kábel TV erősítő jól jön abban az esetben, hogyha több készülék is található a lakásban, mert ilyenkor a bejövő jel erőssége osztódik.

A veszteséget jelentősen le lehet csökkenteni, hogyha minőségi antenna kábelt és koax elosztókat, illetve csatlakozókat használunk.

Az olcsó megoldások nem számítanak kifizetődőnek, mert előbb-utóbb be kell szereznünk emiatt egy kábel TV erősítőt, aminek egyébként nem lenne indokolt a használata. Tehát a tévhitek ellenére, nem mindig a kábel TV erősítő jelenti a megoldást.

Hogyha az adott épületen belül nagy távolság van a tévék között, akkor érdemes felerősíteni a közvetített jelet. Előzőleg nem árt ellenőrizni, hogy a csatlakozóval van-e a probléma, mert így sokkal olcsóbban meg lehet oldani a dolgot kábel TV erősítő nélkül.

Print Friendly, PDF & Email
Author Image
admin