Vastaglazúr, a faanyagok kedvence

Vastaglazúr, a faanyagok kedvence

Nem is mindig olyan egyszerű feladat kitalálni, milyen festékkel szükséges a fából készült bútorok, szerkezetek, használati tárgyak lekezelése. A vastaglazúr ebben az esetben kiváló megoldást nyújthat.

Mint mindennek, a festékeknek is megvan a sajátos szerepük Jó, ha kellő odafigyeléssel történik a kiválasztás. A vastaglazúrnál elmondható, hogy leginkább olyan szerkezettípusokhoz való, amelyek nagyobb mechanikai hatásnak vannak kitéve, mint mondjuk az ajtó, az ablak vagy a korlát.

Beltéri és kültéri használatra szintén ajánlott. A hatásmechanizmusa a következőképpen történik: kellő mértékben beszívódik a fába, majd egy vastag réteget képez a védelem érdekében.

Előnyének tekinthető a fa lélegző képességének megtartása, emellett a kopás és karcállóság növelése, de UV védelemmel is rendelkezik, valamint gombásodás ellen is hatékony. A záradást követően szinte teljesen víztaszító lesz, ami igazán praktikus a kerti bútorok estében. A selyemfényű kivitelezés a leggyakoribb a vastaglazúr típusok között.

Author Image
admin