Vodkák minden mennyiségben

Vodkák minden mennyiségben

Hazánkban, a pálinka mellett ez a másik legnépszerűbb rövidital. A vodka titka a letisztultságában rejlik, hiszen nem rendelkezik olyan tipikus ízjegyekkel, mint a rum vagy a whisky.

Minél tisztább az adott gyártó terméke, annál minőségibbnek számít. Ezt a tisztaságot pedig többszörös szűrési eljárással lehet elérni és természetesen az sem mindegy, hogy milyen vizet használunk, hogyha vodkát szeretnénk készíteni. A csapvíz nem lesz jó, mert ezzel máris meggyaláztuk a vodka készítés alapjait.

A vizet általában természetes forrásokból szerzik, ezt követően prémium alapanyagokat használnak fel a tökéletes végeredmény érdekében. A Beluga, Absolut és Finlandia mellett, meg lehet említeni a méltán népszerű és díjnyertes Grey Goose-t is.

Ezekkel a márkákkal nem lehet mellélőni. Egy kis kóstolgatást követően, azért fel lehet fedezni a különféle vodkák sajátosságait. Viszont, mivel nem rendelkeznek kirívó ízjegyekkel, ezért főleg tőlünk nyugatra gyakran koktélokhoz keverik. Az oroszok, lengyelek vagy a finnek inkább tisztán szeretik fogyasztani.

Author Image
admin